Tijd voor een bandenwissel

Om uw wagen in perfecte conditie te houden, zijn ook de banden van het allergrootste belang. Twee keer per jaar is het daarom aangeraden om uw banden te wisselen naar respectievelijk zomer- of winterbanden. Beide bandentypes hebben specifieke eigenschappen om beter te presteren in bepaalde weersomstandigheden.

changer vos pneus

Winterbanden

Winterbanden presteren beter bij temperaturen onder de 7°C. De mix van rubbers in winterbanden maken deze zachter, waardoor ze meer grip en elasticiteit hebben bij koude temperaturen.

Ook hebben ze bijkomende groeven in het oppervlak, die de banden extra grip geven bij winterse weersomstandigheden. Zo kunt u makkelijker starten, stoppen en draaien dan met zomer- of vierseizoensbanden. Gaat u op wintersportvakantie? Weet dan dat winterbanden in bepaalde Europese landen verplicht zijn. 
 

  • Wanneer wisselen?
    Op het einde van de herfst, zodra de temperatuur regelmatig onder de 7°C begint te dalen. Dat is doorgaans rond de invoering van het winteruur.

Maak meteen een afspraak voor een bandenwissel

pneus d'hiver

Zomerbanden

Deze banden presteren het best bij temperaturen boven de 7°C. Hun rubbersamenstelling biedt namelijk een optimale grip en wendbaarheid bij zachte temperaturen, zowel op een droog als een nat wegdek. Bij winterweer bieden ze minder grip, wat nefast is voor de remafstand en uw veiligheid op de weg. 

  • Wanneer wisselen?
    Aan het begin van de lente, wanneer de temperaturen regelmatig boven de 7°C stijgen. Dat is doorgaans rond de invoering van het zomeruur.

Maak meteen een afspraak voor een bandenwissel

Pneus d'été